zavřít
Upravit životopis

Životopis

Narodila se 17. března 1967 v Brně. Úspěšně absolvovala pár škol, které jí do života zdaleka nedaly tolik jako Mahenova knihovna. Někdy kolem patnáctého roku věku již u ní rodiče diagnostikovali rozvinutou formu grafomanie, v čemž je utvrdila následnou volbou povolání. Kromě spisovatelky na volné noze je i matkou tří synů, bývalou manželkou, současnou manželkou, pečovatelkou o drobné domácí zvířectvo (pes, kočka, křeček) a náruživou návštěvnicí pohostinských zařízení.

Má ráda modrou barvu, Vladimíra Mišíka, krvavý steak, "tullamorku", židovskou literaturu, kopretiny, motorismus, slunečné počasí. Nesnáší lež, sladká jídla, davovou psychózu, stereotyp, MHD, vlastní nedokonalost, ranní vstávání a hypochondry.

Simona Monyová byla dne 3. 8. 2011 ve svém domě v Brně zavražděna.

Tento text byl zkopírován ze serveru: http://www.cesky-jazyk.cz/zivotopisy/simona-monyova.html#ixzz1U3m0hMX2
Publikování nebo další veřejné šíření obsahu serveru Český-jazyk.cz je bez písemného souhlasu provozovatele výslovně zakázáno! Užití výhradně jen pro osobní účely je možné.


Bibliografie:
- Osud mě má rád (1997)
- Milostná strategie (1997)
- Zítra vyjde slunce (1998)
- Jendou za život (2000)
- Manželky na odpis (2002)
- Poslední extáze (2002 - druhé vydání)
- Tchyně a uzený... (2003)
- Roznese tě na kopytech (2003 - druhé vydání)
- Utrhnout se ze řetězu (2003)
- Hra svalů (2004 - druhé vydání)
- Deník citového vyděrače (2004 - druhé vydání)
- Ženu ani květinou... (2004)
- Krotitelka snů (2005 - třetí vydání)
- Otcomilky (2005)
- Jednou nohou v blázinci (2005 - druhé rozšířené vydání)
- Opiju tě rohlíkem (2006 - druhé vydání)
- Střípky z ložnic (2006)
- Pletky s osudem (2006 - druhé vydání)
- Sebemilenec (2006)
- Konkurz na milence (2007 - druhé vydání)
- Kudlanka bezbožná (2007)
- Já o koze, on o voze... (2007)
- Matka v krizi (2008)
- Matka v koncích (2008)
- Hříšný kanec (2009)
- Blonďatá stíhačka (2010)
- Dvacet deka lásky (2010)
- Citová divočina (2011)

• 14.4. 2010 začala Česká Televize natáčet film "Tchyně a uzený" podle románu Simona Monyové.
Hrají: Libuše Švormová, Martin Trnavský , Jitka Čvančarová, Sandra Nováková a další
Scénář: Eva Papoušková
Režie: Lenka Wimmerová